Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.omtsim.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο www.omtsim.gr αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020

29/4/2020

Προς Σωματεία Μέλη μας

 

Συνάδελφοι,

Όπως όλα τα χρόνια, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ, αποδίδοντας έτσι φόρο τιμής στους ανθρώπους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους διεκδικώντας για την εργατική τάξη, αυτά που απολαμβάνουμε εμείς σήμερα.

Τα αποτελέσματα της πολυετούς οικονομικής κρίσης που βιώσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε, έρχεται να τα ενισχύσει η πανδημία του κορονοϊού που στο όνομά της, οι εργοδότες, με την ευλογία της κυβέρνησης, εφαρμόζουν πληθώρα αντεργατικών μέτρων, καταστρατηγώντας εργασιακά κεκτημένα.

Με το πρόσχημα της πανδημίας, θίγονται τα εργασιακά συμφέροντα και εφαρμόζονται μέτρα που είναι αμφίβολο αν θα φύγουν μετά την πανδημία ή θα μείνουν για να εξυπηρετήσουν την αδηφάγα όρεξη του κεφαλαίου.

Επιπλέον, όλη αυτή η δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε, ανέδειξε το έλλειμμα του συστήματος υγείας που χρόνια τώρα αποδομείται από τις κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα την ανεπάρκειά του σε ιατρούς, νοσηλευτές καθώς και σε ιατρικό εξοπλισμό.    Αποδεικνύεται περίτρανα, ότι η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, που πρέπει να βρίσκεται κάτω από τη κρατική σκέπη ενισχυμένη και όχι να περάσει σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Η 1η Μάη, γιορτή μνήμης και αγώνα, ας αφυπνίσει την εργατική συνείδηση κρατώντας μας  σε εγρήγορση αλληλέγγυους με γνώμονα το εργασιακό συμφέρον.

Η Ομοσπονδία μας, καλεί τους εργαζόμενους στον Κλάδο, να συμμετέχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ, για την Παρασκευή 1η Μαίου 2020, καθώς και στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που οργανώνουν τα Εργατικά Κέντρα της περιοχής τους, τηρώντας αυστηρά και με συνέπεια τα μέτρα προστασίας  που έχουν αποφασίσει οι Υγειονομικές Αρχές για την προστασία  της Δημόσιας Υγείας.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                              Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                                                                          ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ